16.5.2017. 14:15
0
Juan Monaco zaključio karijeru
Argentinski tenisač Juan Monaco (33) oprostio se od profesionalnog tenisa.


"Nije mi bilo lako donijeti ovu odluku, ali mislim da sam povukao pravi potez," kazao je Monaco, koji je u karijeri osvojio devet turnira, a 12 puta je poražen u finalima.

U konkurenciji parova igrao je šest finala, pri čemu je tri puta slavio, prenosi Hina.

Najvišu poziciju na ATP ljestvici držao je u srpnju 2012. kada je bio deseti tenisač svijeta, a trenutačno se nalazi na 196. mjestu.

"Uz tenis me veže toliko lijepih sjećanja, mnogo nostalgije i emocija. Tenis mi je donio brojna prijateljstva i nezaboravne trenutke", dodao je 33-godišnji Argentinac, koji je od turnirskih nagrada osvojio 8,1 milijun dolara.

Monaco je s reprezentacijom Argentine prošle godine osvojio Davis Cup, međutim u finalu protiv Hrvatske nije nastupio.

(FENA/Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.