21.5.2017. 18:20
2
Čudo od djeteta "razbilo" Đokovića: Momak rođen 1997. godine blistao u Rimu
Novak Đoković se sapleo pred krunisanjem na mastersu u Rimu! U finalu je poražen od supertalentovanog Njemca Aleksandra Zvereva koji je došao do prve titule na turniru iz kategorije 1.000 - 4:6, 3:6.

Drugi teniser svijeta je podsjetio na partije iz najboljih dana, šljaka u italijanskoj prestonici mu je očigledno prijala, a Vječni grad inspirisao da trijumfuje. Sve do finala... 

Njemac je odigrao partiju iz snova, igrao je nevjerovatno zrelo za 20-godišnjaka i u prvom masters finalu došao i do prve titule na turniru iz kategorije 1.000.

Prvi set je odlučen na samom početku kada je Zverev mudro odabrao da Novak prvi servira. Kao po pravilu, drugi teniser svijeta se muči da dobro započne meč već nedeljama unazad. Đoković napravio duplu servis grešku na startu, u prvom poenu, što je Zvarev iskoristio da napravi brejk.

Momak rođen 1997. godine je blistao na rimskoj šljaci. Igrao je kao da mu nije bilo prvo masters finale i kao da nije bio prvi teniser uopšte iz 1990-ih godina prošlog stoljeća koji je došao u priliku da se bori za trofej turnira iz kategorije 1.000, piše Avaz.

(Amila Alijagić)

2
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.