5.6.2017. 19:15
0
Roland Garros: Marin Čilić u četvrtfinalu
Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u četvrtfinale Roland Garrosa nakon što mu je Južnoafrikanac Kevin Anderson predao dvoboj 4. kola pri vodstvu hrvatskog igrača od 6-3, 3-0.

Anderson se požalio na probleme s bedrenim mišićem desne noge, te je odlučio predati dvoboj nakon što je po drugi put izgubio servis u drugom setu.

Čilić se tako za svoj prvi ulazak u četvrtfinale u Roland Garrosu zadržao samo 48 minuta tijekom kojih je ponovno sjajno igrao na reternu, od šest servis gemova na početnom udarcu Andersona hrvatski je igrač osvojio njih četiri.

Susret protiv Andersona nije dobro počeo jer je Čilić u prvoj igri dvoboja izgubio servis, ali nakon što je Južnoafrikanac stigao do prednosti od 2-0 izgleda da se hrvatski igrač napokon zagrijao te je uslijedila njegova serija od pet gemova zaredom kojom je stigao do vodstva od 5-2.

U drugom setu Čilić je napravio "break" odmah u prvoj igri pogodivši odličnu bekhend-paralelu na koju Anderson nije niti pokušao trčati. Kada se slična situacija ponovila u trećoj igri kada Anderson na poenu kod izjednačenja nije niti krenuo na forhend. Ubrzo potom visoki Južnoafrikanac odlučio je kako nema smisla dalje se mučiti s obzirom na ograničenu mogućnost kretanja.

Bio je ovo sedmi međusobni susret Čilića i Andersona i šesta pobjeda hrvatskog igrača.

Čilić je tako iz četvrtog pokušaja stigao do prve pobjede u karijeri u 4. kolu Roland Garrosa, a za ulazak u četvrtfinale na terenu je proveo manje od šest sati.  

Sljeeći suparnik Čiliću bit će bolji iz ogleda Švicarca Stana Wawrinke i Francuza Gaela Monfilsa.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.