30.6.2017. 15:29
0
Džumhur na startu Wimbledona protiv Argentinca Renza Olivia
Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur u 1. kolu Grand Slam turnira u Wimbledonu igrat će protiv Argentinca Renza Olivia, 87. igrača na ATP listi.


Džumhur je zadovoljan današnjim žrijebom u Londonu.

- Olivo je  igrač kojeg dosta dobro znam iz juniorskih dana, puno puta sam s njim trenirao i on je dosta bolji na zemlji nego na ostalim podlogama pogotovo na travi. Prije dvje godine protiv njega sam slavio u finalu challengera u Dominikanskoj Republici. Imam puno veće šanse na travi, dobro sam igrao na ovoj podlozi prošle godine i pravio dobre rezultate, mislim da mogu ponoviti tako nešto - kazao je Džumhur.

Iako je tek jučer doputovao u London, i nije imao priprema na travnatoj podlozi, kao u prethodne dvije godione, Džumhur smatra da to za njega neće biti problem.

- Nakon prvog kola žrijeb je težak jer se igra s nosiocem, a pogotovo će biti teško jer će to bili  Ivo Karlović. Nadam se da mogu proći prvo kolo i rasterećeno ući u naredni krug - kazao je Džumhur.

(FENA/Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.