16.7.2017. 17:39
0
Federer se našalio nakon finala: Ne znam, možda da opet napravim neku dužu pauzu pa da se vratim ovdje
Roger Federer je po osmi put u svojoj velikoj karijeri uspio da osvoji Wimbledon, nezvanično prvenstvo svijeta u tenisu.

Piše: Haris Ahbabović

Roger Federer je danas u finalu lako pobijedio Hrvata Marina Čilića sa 3:0 u setovima. Ipak, finale je malo zasjenila povreda Čilića, koji je imao problema sa žuljevima, i koji nije nimalo ozbiljno parirao Rogeru.

Federer je slavio sa 3:0 u setovima, i to: 6:3, 6:1 i 6:4.

Ovo je Rogeru bilo 12. finale Wimbledona, a sada je na omjeru od osampobjeda i četiri poraza. Čiliću je ovo bilo prvo finale Wimbledona u karijeri.

Tako je Roger nakon osvajanja Australian Opena sada osvojio i Wimbledon, pa je trenutno na omjeru od 19 Grand Slam titula. Marin Čilić je do sada na jednoj osvojenoj Grand Slam tituli.

"Nekada je to surovo, ali je Marin herojski sve podnio. Čestitam mu na sjajnom turniru. Moraš da budeš pozitivan i ponosan na sebe. Imao si sjajan turnir iza sebe", poručio je Roger Čiliću.

"Možda da opet uzmem pauzu. Očito je upalila pauza. Ovaj trofej mi znači sve. Sjajno se osjećam. Magično je da osvojim turnir bez ijednog izgubljenog seta, to je zaista sjajno", istakao je Federer.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.