20.8.2017. 8:18
0
Đoković: Sve što se dešava, dešava se s razlogom
Najbolji srbijanski teniser Novak Đoković kaže da povreda koja ga je do kraja godine udaljila s terena ima i svoje dobre strane.



On će imati mogućnost da se posveti porodici i dočeka svoje drugo dijete zbog čega je za britanski Express rekao da će predstojeći period iskoristiti na najbolji način.

"Sve što se dešava, dešava se sa razlogom. Pokušat ću da ovo vrijeme iskoristim na najbolji mogući način sa svojom porodicom. Za oko mjesec, Jelena i ja ćemo uz božju pomoć opet postati roditelji. Izgleda kao da je ovo moralo da se desi i da je to bila božja poruka koja kaže 'sada je dosta'. Sve što mi se desilo, a bilo je mnogo lijepih stvari u vezi sa tenisom i porodicom može da potroši nečiju energiju. Na pozitivan način, ali vas iscrpe - rekao je Đoković.

Novak je u julu poslije povlačenja u četvrtfinalu Wimbledona rekao da se povlači do kraja godine zbog problema sa laktom koji ga muči više od godinu dana.

Od osvajanja Roland Garosa prošle godine i činjenice da je postao tek osmi igrač u historiji koji je osvojio sva četiri Grend slema, Đokovića je osim povrede mučila i motivacija.

Izuzev povremenih dobrih izdanja kao na turnirima u Rimu, pa potom u Esstbournu i Wimbledonu, Srbin nije pokazivao ni blizu onakve partije kakve je igrao dok je bio broj 1 na svijetu.

Do povratka će po prvi put posle više od deset godina biti van deset najboljih tenisera na planeti, ali su njegovi najveći rivali Rafael Nadal i Rodžer Federer i posle tridesete godine uspevali da se vraćaju u vrhunsku formu koju će po povratku nastaviti da traži Novak Đoković, piše Avaz.

(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.