22.8.2017. 9:50
0
Azarenka otkazala nastup na US Openu
Nekadašnja prva teniserka svijeta, Bjeloruskinja Viktorija Azarenka, otkazala je nastup na posljednjem grand slamu u sezoni, US Openu, koji počinje u New Yorku iduće sedmice.

Naime, Azarenka ne može ostaviti samog osmomjesečnog sina Lea jer je njen partner, Billy McKeague, s kojim se bori za skrbništvo nad djetetom, postigao da sud u Kaliforniji donese odluku da Leo ne smije napustiti saveznu državu dok postupak ne bude okončan.

- Nijedan roditelj ne bi trebao birati između djeteta i karijere. Situacija je takva da mogu igrati u New Yorku samo ako sina ostavim kod kuće, a to neću učiniti - saopćila je 28-godišnja Azarenka.

Bjeloruskinja, koja je trenutno tek 204. igračica svijeta, nakon rođenja sina prvi nastup imala je na Wimbledonu i plasirala se među šestnaest najboljih. Na igralištima u ''Flushing Meadowsu'' su uvijek dobro snalazila - u finalima 2012. i 2013. gubila je od Serene Williams.


(Fena/Admir Oručević)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.