13.9.2017. 12:15
0
Stoni tenis - Reprezentacije BiH danas počinju nastupe na EP u Luksemburgu
Najbolji bosanskohercegovački stonoteniseri i stonoteniserke danas počinju nastupe na Evropskom ekipnom prvenstvu, koje se do 17. septembra održava u Luksemburgu.
Obje reprezentacije BiH će se takmičiti u Trećoj diviziji, a borit će se za prva dva mjesta, koja  vode ka nastupu u višem rangu tamičenja - Drugoj diviziji.

U izboru selektora  Vladimira Ivaneka boje BiH  branit će Admir Duranspahić (Francuska), Edin Konjić (STK Mladost, Zenica) i Armin Aličić (STK Vogošća). Bh. stonoteniseri će igrati u J-grupi sa selekcijama: Škotske, Velsa, Makedonije i Kosova.

Stonoteniserke predvodi najbolja bh. igračica Emina Hadžiahmetović (STK Spin, Sarajevo), u ekipi su još Sanja Milojica (STK Prijedor) i Snježana Marković (STK Perućica, Foča), a selektorica  je Nada Marković.

Bh. tim će na EP-u igrati u I-grupi u kojoj su još: Norveška, Estonija, Latvija, Škotska i Makedonija.

Na otvaranju prvenstva bh. stonoteniseri danas će igrati protiv Kosova (13.00 sati), dok će stonoteniserke za protivnice imati selekciju  Latvije (16.00 sati).

(Fena/Alen Avdić)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.