24.9.2017. 17:50
0
Damir Džumhur osvojio prvi ATP turnir u karijeri!
Najbolji bh. teniser, Damir Džumhur, osvojio je prvi ATP turnir u karijeri, savladavši Fabija Fogninija u finalu turnira u ST. Petersburgu iz serije ATP 250.

Italijanski teniser je na startu meča napravio brejk, što je uspio održati do kraja prvog seta koji je dobio sa 6:3. Prvi set je ponudio i dosta lijepih poteza i kvalitetan tenis.

U drugom setu, Džumhur prvi dolazi do brejka, no Fognini u narednom gejmu vraća brejk. Ipak još jednim brejkom pri rezultatu 4:4, naš teniser dobiva drugi set sa 4:6.

U trećem setu na startu bolja igra Džumhura koji odmah oduzima servis Fogniniju i vodi sa 0:2. Tu prednost, Damir je održavao do kraja seta za konačnih 1:2 i najveći rezultat u karijeri i još jedan veliki rezultat bh. sporta.

Sportske.ba podsjećaju da je ovom pobjedom Džumhur ostvario novi ranking karijere i od naredne sedmice će biti među 40 najboljih tenisera svijeta, prenosi NAP.


(Patria/Admir Oručević)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.