13.1.2018. 9:55
0
Serena Williams: Plašila sam se za svoj i život kćerke na porodu
Teniserka Serena Williams rodila je prvo dijete, kćerku Alexix Olympiju carskim rezom u septembru prošle godine.

Samo dan kasnije američka teniserka je imala problema sa zdravljem. Tada se požalila medicinskoj sestri koja ju je uvjeravala da sve umišlja, prenosi “24sata“.

“Tokom porođaja se i malenoj srce počelo usporavati pa su ljekari odlučili izvesti hitan carski rez”, ispričala je za magazin Vogue. Dodala je kako ju je sve prestravilo, a nije mogla ni normalno disati.

“Medicinska sestra mi je rekla da su me lijekovi za bolove zbunili, da je sve u redu. Tražila sam da me odvede na CT, a umjesto toga su mi napraviti ultrazvuk nogu”, kaže Williams.

Ljekari nisu otkrili uzrok njenih problema s disanjem i konačno su ju poslali na CT snimanje cijelog tijela. Pretraga je pokazala kako Williams ima nekoliko krvnih ugrušaka u plućima pa su ju joj hitno ubrizgali lijek.

“Rekla sam ljekarima da su otpočetka trebali slušati doktoricu Williams”, rekla je teniserka i dodala kako se i prije borila s istim problemom.

Williams je 2011. umalo umrla zbog krvnih ugrušaka u plućima. Spremala se za dodjelu Oscara kada je počela teško disati i fizioterapeut joj je savjetovao da umjesto toga ode u bolnicu.

“U jednom trenutku sam se osjećala kao u smrtnoj postelji”, prisjetila se teniserka i dodala kako je mnogo ljudi umrlo od takve bolesti. Kaže da joj je bolest dala novi pogled na njen život i karijeru te je prestala uzimati stvari zdravo za gotovo. Odlučila je živjeti dan po dan.

“Radujem se igranju tenisa ostatak života”, rekla je Williams.


(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.