30.3.2018. 13:30
0
Novak ima novog gurua kome je poklonio i stan
Prebrz povratak na teren poslije operacije lakta Novaku Đokoviću ništa dobro nije donio. Rane eliminacije u Indian Velsu i Miamiju su arhivirane, a potraga za novim rješenjima rezultirala je angažovanjem novog guru majstora.

Radi se o guru majstoru Žarku Iliću kojem je Novak u znak zahvalnosti poklonio i stan u naselju West 65.

Poslije mnogih srpskih pjevača i sportista, i Novak je odlučio da pomoć potraži kod Ilića, prenosi “Kurir“.

Evo šta o sebi kaže Žarko Ilić:

“Zahvaljujući formalnom obrazovanju iz medicine mogu da se približim ljudima. U mom iskustvu i traganju i zapadni i istočni pristup iscjeljivanju se integrisao. Zbog toga je moj jezik razumljiv zapadnom čovjeku, koga bi holistički pristup Istoka na prvu loptu odbio. Krećem od stanja tijela i emocija, vraćam se umu i duhu, kombinujući sve tehnike koje sam naučio i povezujem ih reikijem. Moj stil nije pretenciozan, pristupačan je i bez pompe. Moje učenike i pacijente (a svi su oni moji prijatelji) učim kako da što lakše integrišu reiki u svakodnevni život.”

“Posmatram energetsko stanje i nudim lijek kroz metaforičnu priču koja problem prikazuje ogoljeno i jasno. U tome se krije motivacija stotine mojih učenika da rade na sebi kako bi pronašli mir, spokoj i radost u zdravom životu. U pitanju je tehnika koja, iako duboko ukorijenjena u duhovnim učenjima Istoka, podjednako pomaže i vjerniku i ateisti i agnostiku jer ima svoje uporište u savremenoj nauci. Potrebno je samo malo otvoriti um i biti spreman na rad na sebi”, istakao je Žarko na svom sajtu.


(Admir Oručević)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.