26.4.2018. 14:13
0
Hadžiahmetović: Možemo izboriti plasman u viši rang
Ženska stonoteniska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će otputovati u švedski grad Halmštad, gdje će od 29. aprila do 9. maja biti održano 54. izdanje svjetskog prvenstva.
Na renomiranoj smotri najboljih raprezentacija BiH će nastupiti u Trećoj diviziji, a boje naše zemlje u grupi L branit će kapiten Emina Hadžiahmetović, te Snežana Marković i Sanja Milojica, dok sa ekipom kao trener putuje Amela Hadžiahmetović - Mujezinović.

Najbolja stonoteniserka BiH Emina Hadžiahmetović vjeruje da selekcija BiH može izboriti plasman u viši rang, te napominje da je BiH propustila svjetska prvenstva nakon Tokija 2014. godine. 

- Sigurno je da nam neće biti lako, pogotovo jer nemamo iskustva s prošlih svjetkih prvenstava. Nakon Tokija 2014. godine nismo nastupali na svjetskim prvenstvima, mlada smo reprezentacija i bit će to novo iskustvo, posebno za moje saigračice. Ja imam iskustvo sa svjetskog prvenstva, a vjerujem da će nam nastup na takvom takmičenju biti veliki motiv. Ako ne uspijemo da se plasiramo u Drugu diviziju, ovo takmičenje će nam biti veliko iskustvo - kazala je Hadžiahmetović na današnjoj konferenciji za medije.  

Naše najbolje stonoteniske će pokušati izboriti prvo mjesto i plasman u viši rang u konkurenciji Norveške, Velsa, Maldiva, Šri Lanke i Bangladeša, a Hadžiahmetović ističe da će Norveška i Vels biti najveći konkurenti BiH u borbi za prvo mjesto.

- Norveška je vjerovatno najjača reprezentacija u grupi jer ima kompletnu ekipu, ali i Vels je dobra reprezentacija. Pobjeda protiv Šri Lanke i Bangladeša ne bi trebale doći u pitanje. Grupu ćemo započeti duelom protiv Velsa a zatvaramo protiv Norveške - objašnjava Hadžiahmetović. 

Trener reprezentacije BiH Amela Hadžiahmetović - Mujezinović ima velika očekivanja od reprezentativki BiH, a kao cilj postavlja plasman u Drugu diviziju, ali napominje da BiH zbog finansija nije mogla odraditi pripreme za ovo takmičenje.  

- Osnovni cilj je plasman u viši rang, što sigurno neće biti lako jer su protivnici kvalitetni. Mi nismo mogli obaviti pripreme zbog finansijske situacije. Djevojke su trenirale po svojim klubovima. Emina je spremna, to mogu tvrditi jer smo kao klub dali sve od sebe da se pripremi. U grupi moramo biti prvi da bismo ušli u žrijeb za nastavak takmičenja i šansu da izborimo plasman u viši rang, a mogu reći da ćemo sigurno dati sve od sebe ta u tome uspijemo - izjavila je Hadžiahmetović - Mujezinović. 

BiH je ranije nastupala u Drugoj diviziji, međutim zbog finansijske nemogućnosti da učestvuje na prethodnim svjetskim prvenstvima, izbačena je u Treću diviziju. Na svjetsko prvenstvo u Švedskoj naša selekcija je dobila poziv nakon što je od takmičenja odustala selekcija Tunisa.  

Prvi meč Emina Hadžiahmetović i ostale reprezentativke imat će već na otvaranju svjetskog prvenstva, 29. aprila, protiv Velsa u 10 sati.

(Fena/Alen Avdić)
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.