27.5.2018. 19:06
0
Džumhur: Pun sam samopouzdanja, ne bi trebalo biti problema u drugom kolu
Najbolji bh. teniser Damir Džumhur u prvom kolu Roland Garrosa bez problema je savladao Amerikanca Denisa Kudlu sa 3:0 u setovima 6:4, 6:2, 6:2.

Bilo je nervoze na samom početku meča, što je sasvim normalno za turnir kakav je Grand Slam Roland Garros, moj najdraži Grand Slam. Na neki način sam sve to prevazišao sredinom prvog seta i kad sam napravio prvi brejk bilo mi je dosta lakše igrati iako igra nije bila na najvišem nivou - rekao je Džumhur nakon pobjede.

Prema Damirovim riječima, bio je neuporedivo bolji kako je meč odmicao na pariškoj šljaci.

- Zaigrao sam potom znatno bolje, ali što je najvažnije bio sam dobar na bitnim poenima. Mentalno sam bio jako dobar u ključnim trenucima o čemu svjedoči podatak da sam spasio veliki broj brejk lopti. Servis me je služio, kao i retern i u suštini sam bio jako strpljiv jer je to potrebno protiv igrača kakav je Kudla. Amerikanac je takav tip da može igrati na jako dugačke poene i maratonske mečeve. 

U drugom kolu će naš teniser igrati protiv moldavskog tenisera Radua Albota koji je u prvom kolu slavio protiv mladog francuskog igrača Gregoara Barerea sa 3-2 u setovima.

- Neće biti lako, igram protiv pametnog tenisera i moraću biti psihički i fizički jako spreman za drugo kolo. Isto tako sam prilično siguran da ću biti bolji nego danas. Samopouzdanje je tu, nadam se pozitivnom ishodu, mislim da ne bi trebalo da bude problema, ali opet svaki meč je zaseban - kazao je Damir Džumhur.

Radu Albot je trenutno 97. igrač na ATP listi, a protiv našeg tenisera je igrao četiri puta u karijeri. Trenutni rezultat je 2:2, a posljednji put trijumfovao je Albot na turniru u Ženevi prije četiri godine.


(Patria/Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.