12.7.2018. 22:36
0
Angelique Kerber i Serena Williams će igrati finale Wimbledona
Njemica Angelique Kerber i Amerikanka Serena Williams igrat će u finalu Wimbledona u konkurenciji tenisačica.

Kerber je u polufinalu svladala Latvijku Jelenu Ostapenko s sva puta 6-3, dok je Williams bila bolja od Njemice Julije Goerges 6-2 i 6-4.

Kerber i mlađa sestra Williams u finalu Wimbledona sastale su se i prije dvije godine, a tada je bolja bila Serena za koju će subotnje wimbledonsko finale biti deseto u karijeri.

Ako Williams ove godine ode do kraja i osvoji svoj 24 Grand Slam naslov izjednačit će se s Australkom Margaret Court na vrhu ljestvice osvajačica Grand Slam turnira.

(Fena)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.