18.7.2018. 18:05
0
Đoković je prije četiri mjeseca htio da završi karijeru
Prije tri dana podigao je trofej na Wimbledonu, četvrti put u karijeri, a proljetos je nakon operacije lakta i slabih rezultata Novak Đoković razmišljao da završi karijeru.

Bivši italijanski teniser Felipo Volandri tvrdi da je jedan od najboljih igrača u istoriji “bijelog sporta” bio na raskrsnici poslije šokantnih poraza u Miamiju i Indian Velsu.

“Novakova titula na Wimbledonu ostvarenje je sna. Naročito kada pomislimo da je poslije turnira u Majamiju okupio tim i kazao “Hajde da razgovaramo sa sponzorima jer ne znam da li želim više da nastavim da igram ili ne”. Đoković je tada zaista razmišljao da okonča igračku karijeru”, tvrdi Volandri.

Đoković se mučio na početku sezone, ali je na šljaci najavio povratak u pravu formu.

“Razgovarao sam Fonjinijem o Novaku prije nekoliko dana. Saglasni smo bili da ako dobije dva teška meča da će povratiti samopouzdanje. Nismo očekivali njegovu titulu na Wimbledonu, ali poslije meča sa Edmundom u trećem kolu vidjeli smo njegov ogroman napredak. Meč sa Nadalom sigurno je jedan od najljepših u posljednje dvije godine. Na kraju smo vidjeli i zagrljaj sa sinom Stefanom, koji je bio lijep kao san”, poručio je Volandri.

Đoković je u nedjelju pobijedio Kevina Andersona i osvojio četvrti Vimbldon, a 13. Gren slem trofej u karijeri, prenosi CDM.


(Admir Oručević)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.