9.9.2018. 9:13
0
Publika na US Openu zviždala tokom ceremonije, Naomi Osaka se rasplakala, potom Serena smirivala navijače
Serena Williams glavni je akter sinoćnjeg skandala u finalu US Opena u ženskoj konkurenciji.

Piše: Haris Ahbabović

Amerikanka je u drugom setu prilikom komunikacije sa svojim trenerom, koja je zabranjena na ovom turniru, opomenuta od strane glavnog sudije Carlosa Ramosa, prenosi Kurir.

Serena je tvrdila kako je to bila sudijska greška i da je bez razloga opomenuta, a onda je uslijedila nova opomena i kazna za Serenu. Poslije izgubljenog poena i brejka za Osaku, Serena je od bijesa polomila reket, a sudija ju je po poravilima turnira kaznio sa jednim izgubljenim poenom. 

To je kod Serene izazvalo pravi haos, a Amerikanka nije mogla da šuti. Prišla je sudiji i počela ozbiljnu raspravku sa njim. Vikala je iz sveg glasa, a onda je arbitra nazvala lopovom zbog uzetog poena. 

Kada je svima djelovalo da se situacija smirila, Serena nije mogla da se zaustavi. Igra se nastavila, Serena je osvojila gem na svoj servis, a onda je uslijedilo novo vrijeđanje od strane Amerikanke. 

Arbitar Ramos više nije mogao da je sluša i odlučio je rigorozno da je kazni - jednim poklon gemom za Japanku. Serena je odmah zatražila da razgovara sa supervizorom, ali to nije imalo efekta. 

Serena je potom počela da plače, a supervizor joj je objašnjavao kako ništa ne može da promijeni i da je to definitivna odluka. 

Naomi Osaka je na kraju osvojila US Open pobjedom od 2:0 u setovima.

Ipak, novi skandal dogodio se tokom ceremonije dodjele nagrada, kada je publika u New Yorku počela da zviždi na sve moguće što se dešavalo na terenu, pa su čak zviždali i kada je Naomi Osaka trebala da dobije nagradu, iako to nema nikakve veze sa onim što je napravila Serena Williams.

Umjesto aplauzom kako dolikuje, navijači su zvižducima "pozdravili" mladu šampionku. Naomi je bila razočarana, nije mogla da sakrije suze, a potom ju je Serena utješila.

U svom prvom obraćanju nakon meča, Osaka je uputila izuzetno zanimljivu poruku publici.

"Znam da ste svi navijali za nju, izvinite što je ispalo ovako. U svakom slučaju, hvala vam što ste gledali naš meč. Maštala sam da igram finale US Opena sa Serenom. Drago mi je što sam dobila tu priliku u životu", kazala je Osaka.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.