18.9.2018. 17:00
0
Damir Džumhur pobjedom krenuo u odbranu titule u St. Petersburgu
Najbolji bh. teniser Damir Džumhur, pobjedom je krenuo u odbranu titule na turniru u St. Petersburgu, a s 2:0 je savladao Austrijanca Lucasa Miedlera.

Naš teniser je katastrofalno počeo ovaj meč i nije se činilo da će tako lako stići do pobjede. Izgubio je svoja prva dva servis gema, te je Miedler poveo s 3:0.

Ipak, Džumhur se uspio vratiti iz velikog rezultatskog deficita i preokrenuti na 5:4, onda je pri rezultatu 6:5 Miedler servirao za ostanak u setu, a Damir uzima break i dolazi do 7:5.

Drugi set je fantastično odigrao naš Damir, odmah je došao do breaka i do 3:0. Pri rezultatu 5:1 je servirao za meč, ali Miedler pravi break i odlaže slavlje našeg tenisera. Drugu priliku je iskoristio Džumhur i slavio sa 6:3

U narednom kolu Džumhur igra protiv boljeg iz duela Ivashka – Pella. 



(Patria / Lejla Trle)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.