30.11.2018. 14:14
0
Protiv Australije ćemo mečeve Davis Cupa igrati u Adelaideu
Teniski centar "Memorial Drive" u Adelaideu odabran je za odigravanje susreta teniskih reprezentacija Australije i BiH 1. i 2. februara naredne godine, u okviru kvalifikacija za finalni turnir Svjetske grupe Davis Cupa.

Kompleks "Memorial Drive" ima čak 27 teniskih terena sa različitim podlogama, a još nekoliko ih je u izgradnji. Mnogi australski teniseri baš ovaj centar koriste za pripreme i treninge, saopćeno je iz Teniskog saveza BiH. 

Prema novom modelu Davis Cupa, u kvaifikacijama će 1.i 2. februara snage odmjeriti ukupno 24 tima, a 12 boljih ide na finalni turnir Svjetske grupe Davis Cupa koji će se igrati u novembru 2019. godine.

Direktni učesnici finala su ovogodišnji finalisti i polufinalisti Svjetske grupe Hrvatska, SAD, Francuska i Španija, te ekipe Velike Britanije i Argentine koje su dobile "wild card".

Bh. teniseri su, zahvaljujući rezultatima postignutim u okviru prve grupe Davis Cupa u kojoj su bili ove godine, dobili priliku da naredne godine igraju kvalifikacioni meč za Svjetsku grupu.

Parovi kvalifikacija za Svjetsku grupu Davis Cupa: 

Australija - Bosna i Hercegovina 
Brazil - Belgija
Uzbekistan - Srbija
Indija - Italija
Njemačka - Mađarska
Švicarska - Rusija
Kazahstan - Portugal
Češka - Holandija
Kolumbija - Švedska
Austrija - Čile
Slovačka - Kanada
Kina - Japan

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.