3.10.2019. 22:26
0
Federer: Mislim da GOAT ne postoji
Švicarac Roger Federer smatra da ne postoji igrač za kojeg se može reći da je najbolji teniser svih vremena (GOAT).

Ljubitelji bijelog sporta već mjesecima unazad iznose svoja mišljenja po tom pitanju, ali 20-struki Grand slam šampion ne može da izdvoji nijedno ime.

“Mislim da GOAT kao takav ne postoji. On bi mogao da se odredi gledajući nedjelje provedene na prvom mjestu, Grand slam titule, ukupan broj titula, dužinu igranja… Ali, mislim da svako ima svoje viđenje i da se mišljenja razlikuju”, istakao je Federer.

Roger je trenutno rekorder po broju Grand slam  trofeja (20), a u stopu ga prati Rafael Nadal koji ima samo jedan manje.

Na trećoj poziciji vječne liste je Novak Đoković sa 16 najprestižnijih titula, prenosi CDM.


(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.