30.10.2019. 12:45
0
Federer odustao od nastupa na ATP kupu
-Švicarski teniser Roger Federer u srijedu je objavio kako se povlači s inauguralnog ATP kupa koji se igra u Australiji u januaru sljedeće godine kako bi proveo više vremena s obitelji.

Federerova odluka da se povuče znači da Švicarska ne može sudjelovati na ovom natjecanju koje će se igrati od 3. do 12. januara. Sada se šest drugih država može plasirati na to natjecanje, na temelju rankinga njihovih najboljih igrača na ATP ljestvici.

"S velikim sam žaljenjem odlučio se povući s novog natjecanja ATP kupa", kazao je Federer, trenutačno treći tenisač svijeta, prenosi Hina.

"Nakon dugih rasprava s obitelji i sa svojim timom o godini koja slijedi, odlučio sam da će dodatna dva tjedna kod kuće biti jednako korisna za moju obitelj i za moj tenis", dodao je.

"Boli me što neću biti dio najuzbudljivijeg novog natjecanja na kalendaru, ali to je ispravna odluka ako želim nastaviti igrati dulji period na ATP Touru", rekao je 38-godišnji Švicarac.

ATP kup, čiji je nagradni fond 15 milona dolara, igrat će se u tri australska grada Brisbaneu, Perthu i Sydneyu.

Na natjecanje se plasiralo 18 država nakon prvog roka u rujnu, dok je Australija kao domaćin dobila pozivnicu. Još šest država bit će dodane nakon drugog roka 13. studenog.

Države će biti podijeljene u šest skupina po četiri u grupnoj fazi, a pobjednici skupina i dvije najbolje drugoplasirane prolaze u finale ATP kupa u Sydneyu. U svakoj fazi natjecanja igraju se po dva pojedinačna meča i jedan u parovima.

Svoj nastup do sada su potvrdili prvi tenisač svijeta Srbin Novak Đoković te drugi tenisač svijeta Španjolac Rafael Nadal.


(FENA / Lejla Trle) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.