19.11.2019. 18:13
0
Federer: Ne znam kada ću završiti karijeru. Vjerujem da ću tada biti emotivan, možda i simpatičan
Godinama unazad jedno od glavnih pitanja upućenih Rogeru Federeru je kada namjerava da profesionalno igra tenis.

Švicarac je odličnim igrama sa punih 38 godina pokazao da i dalje pripada vrhu bijelog sporta, a u Buenos Airesu, gdje će odigrati egzibicioni meč sa Sashom Zverevim potvrdio je da i dalje ne razmišlja o odlasku u penziju.

“Iskreno, ne znam odgovor na to pitanje. Već duže vrijeme osjećam se veoma dobro, uživam da putujem i igram na turnirima protiv Saše i ostalih igrača. Ne vidim razlog da završim karijeru. Međutim, sa godinama je sve mnogo teže. Istovremeno, sa iskustvom koje imam mogu bolje da se snađem u pojedinim trenucima na terenu. Zaista ne znam kada ću prestati da igram. Vjerujem da ću tada biti emotivan, možda i simpatičan, ali i da cijeli proces neće biti težak za mene”, rekao je Federer.

Švicarac priznaje da nije očekivao da će ovoliko trajati na najvišem nivou, ali i da uživa na terenu.

“Kada sam prvi put postao vodeći igrač svijeta 2004. godine, nadao sam se da ću igrati do 35-36 godine. Međutim, sada ulazim u drugu dimenziju. Nisam znao da ću u ovim godinama i dalje igrati. Predviđao sam da me neće biti na terenu sa 38 ili 39 godina, ali evo, i dalje sam tu. Zapravo sam veoma srećan što se osjećam ovako. Posljednje dvije godine bio sam fizički na sjajnom nivou”, dodao je legendarni teniser, prenosi CDM.


(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.