6.9.2020. 22:26
0
Đoković diskvalifikovan sa US opena!
Novak Đoković diskvalifikovan je sa US opena. Najbolji teniser svijeta pogodio je jednu od linijskih sutkinja, nakon što je neoprezno udario loptu poslije završenog gema u meču sa Pablom Carreno-Buste.

Sudije su nakon toga donijele odluku da prvog igrača planete diskvalifikuju sa turnira.

Đoković je bio na ivici da dobije prvi set, vodio je 5:4 i 0:40, ali se Španac izvukao iz teške situacije.

Na početku sljedećeg gema Đoković se okliznuo i povrijedio rame, pa je morao da interveniše i doktor.

Samo par minuta nakon toga desila se ova opisana situacija, pa se Đoković oprostio od turnira, iako je bilo jasno da nije imao namjeru da ovo uradi.

Čim se ova situacija desila, Đoković je prvi prišao da pomogne s obzirom na to da se ženska osoba koja je obavljala funkciju linijskog sudije počela gušiti.

S obzirom na to da je pogodio direktno u glavu, Đoković je diskvalifikovan sa US Opena



(Lejla Trle) 

 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.