10.9.2021. 19:42
0
"Ostao je u olimpijskom selu, nije htio da ide u hotel"
Srđan Đoković, otac prvog tenisera svijeta Novaka Đokovića, otkrio je u razgovoru za "Ekspres" pozadinu Novakovog neuspjeha na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Podsjećamo, Đoković je kao prvi favorit otputovao na Igre i do polufinala je bio dominantan na terenu. Međutim, doživio je poraz od Aleksandra Zvereva (Alexander), a onda izgubio i u meču za bronzanu medalju. Tako se Đoković umjesto sa očekivanom zlatnom medaljom kući vratio bez olimpijskog odličja jer je odustao od meča za bronzu u miks-paru.

- Dao je sve od sebe. Bio je izmoren. Na moju veliku žalost, podlegao je pritiscima i prihvatio da igra i miks-dubl. Mislim da ga je to zabetoniralo. Isto mu se dogodilo i na prethodnim Olimpijskim igrama kada je igrao dubl sa Zimonjićem. I tada je podlegao pritiscima. Trebalo je da se fokusira na singl i siguran sam da bi tako u obje situacije izašao kao pobjednik - rekao je Srđan Đoković.

- Prije Tokija imao je Roland Garros i Wimbledon. Bio je izmoren i psihički i fizički. Ostao je u olimpijskom selu, nije htio da ide u hotel. Želio je da bude sa drugarima. Jer ovaj posao kojim se on bavi, namjerno kažem posao, potpuno je asocijalan. On traži društvo, druženje, željan je da sa nekim razmijeni mišljenje. Olimpijsko selo mu je to pružilo. Ali opet je na kraju dao 110 posto od sebe - poručio je Novakov otac.

(H. Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.