19.10.2021. 10:44
0
Novak Đoković poručio: Neću otkriti jesam li se vakcinisao. To je privatna stvar!
Najbolji svjetski teniser, Novak Đoković, počeo je ponovo da trenira, prvi put nakon pauze u koju je ušao poslije poraza u finalu US Opena protiv Danila Medvedeva, prenosi Avaz Sport.

Đokovića brinu uslovi koji se postavljaju teniseria za učešće na Australian Openu jer iz Melburna stižu informacije o mogućem obaveznom vakcinisanju svih učesnika prvo Gren slema nove sezone. 

- Vjerovatno će biti, kao i ove godine, puno restrikcija. Koliko sam čuo, Australci pokušavaju poboljšati uslove za sve. I za one koji su vakcinisani i za one koji nisu. Najveći problem je što, ako ste u avionu s osobom koja je pozitivna, morate 14 dana u hotelsku sobu. Čak 70 igrača je moralo u izolaciju ove godine, izjavio je Đoković za srbijanske medije.

Nije siguran ni da li uopšte putovati u Australiju.

- Situacija uopšte nije dobra. Ako profesionalnog sportistu stavite u karantin, da ne može izaći iz sobe... on neće moći igrati na visokom nivou, a i povećava se rizik od povrede. Mislim da će puno igrača razmisliti hoće li ići u Melbourne. Strašno je šta se događa u društvu između vakcinisanih i nevakcinisanih. Ne mogu vjerovati da smo spali na to da diskriminiramo ljude prema tome hoće li se vakcinisati ili ne. Jako sam razočaran društvom i medijima koji vrše pritisak na sve ljude. Neću otkriti jesam li se vakcinisao. To je privatna stvar, rekao je srbijanski teniser.

(H. Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.