10.3.2022. 8:31
1
Novaku Đokoviću zabranjen ulaz u SAD: Neće nastupiti na Indian Velsu
Novak Đoković, doskora najbolji teniser svijeta, neće moći nastupiti na Mastersu u Indian Velsu.

Srbijanski prvi reket se prijavio za ovaj turnir, čak je i žrijeban i saznao je potencijalne rivale, no, ipak neće moći nastupiti.

Đoković je čekao odluku Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) o dozvoli za ulazak u Sjedinjene Američke Države s obzirom da nije vakcinisan. I nije dočekao, odnosno neće moći ući u SAD...

- Iako sam bio na listi igrača za turnire, znao sam da pravila vezana za ulazak u SAD mi neće dopustiti da putujem. Ipak, COVID pravila se uvijek mijenjaju i htio sam da sačekam da li će biti ikakvih promjena. Danas sam dobio potvrdu da pravila neće biti izmenjenja što znači da neću biti u mogućnosti da igram.

Znam da su moji navijači želeli da budem dio turnira, nadam se da ću se ubrzo vratiti na teren. Sretno svima koji su dio sjajnih turnira u SAD - napisao je Đoković.


Masters u Indian Velsu igra se od 10. do 20. marta, a nagradni fond je 8,5 miliona dolara.

Đoković je pet puta osvajao turnir, a umjesto njega, u žrijeb upada Grigor Dimitrov.

Podsjetimo, Srbijanac nije mogao nastupiti ni na Australian Openu, jer je protjeran iz Melbournea, s obzirom na to da nije vakcinisan protiv koronavirusa.

(A. Balićevac)

 

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.