25.6.2022. 21:00
1
Tsitsipas šampion Mallorce
Stefanos Tsitsipas je u finalu turnira na Mallorci savladao Roberta Bautistu Aguta sa 2:1 i tako stigao do prve titule na travi u svojoj karijeri.

Grk je nakon velike borbe slavio u tri seta, a mogao je i brže da stigne do trijumfa, pošto je u drugom setu vodio 3:1, ali onda je Agut osvojio pet uzastopnih gemova i izborio treći set, piše N1. 

Ponovo je Tsitsipas bio blizu pobjede kada je poveo 5:2, međutim Španac se ponovo vraća, pa se na kraju igrao tie-break.

Konačno, grčki teniser je pokazao najbolju moguću igru i slavio sa 7:2, stigavši do druge titule ove sezone.

Najbolja moguća uvertira za učešće na Wimbledonu, a zanimjivo da je za Tsitsipas za igranje na Mallorci dobio „wild card“, navodi N1. 



(Aldina R.) 

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.