12.8.2022. 9:42
0
Australac nezaustavljiv: Kirjos vezao devetu pobjedu

Australski teniser Nik Kirjos (Nick Kyrgios, ATP. 37.) nastavio je s odličnim igrama, stigavši do devete pobjede u nizu.

Nakon što je osvojio turnir u Vašingtonu, finalista Vimbldiona je u istom tempu nastavio i u Montrealu, gdje je već preskočio tri prepreke i stigao do četvrtfinala.

U osmini finala bio je bolji od sunarodnjaka Aleksa De Minora (Alex De Minaur, ATP 21.) rezultatom 2:0 u setovima (6:2, 6:3).

Sada ga čeka Poljak Hubert Hurkač (Hurkacz, ATP. 10.), koji je uz dosta problema savladao Španca Adrijana Ramosa (Adrian, 43.) s 1:2 (7:6/8:6, 2:6, 6:7/3:7).

U četvrtfinale se plasirao i šesti reket svijeta Norvežanin Kasper Rud (Casper Ruud), koji je nakon preokreta s 2:1 bio bolji od Španca Roberta Bautiste Aguta (6:7/4:7, 7:6/7:4, 6:4).

Za plasman u polufinale igrat će protiv Kanađanina Feliksa Ože Alijasima (Felix Auger-Aliassime, ATP. 9), koji je s 0:2 (3:6, 4:6) savladao Britanca Kemerona Norija (Cameron Norrie, ATP 11.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.