16.8.2022. 16:35
0
Navijačica izbačena sa meča zbog prevelike zastave Ukrajine

Tokom duela Ane Kalinjskaje i Anastasije Potapove u Cincinnatiju, jedna navijačica koju su tamošnji mediji "identifikovali" kao Amerikanku po imenu Lola, morala je da napusti tribine zbog zastave Ukrajine.

Kvalifikacioni meč u kome su snage odmjerile dvije Ruskinje prekinut je jer je glavni sudija navijačici rekla da se ne ponaša pristojno te joj je priprijetila policijom i obezbjeđenjem.

Video koji se pojavio na društvenim mrežama prikazuje sudiju Morgan Lera kako silazi sa svog mjesta i obraća se djevojci na tribinama. Navijačica je na kraju napustila tribine.


Nakon je za lokalne medije rekla:

“Ovo nije Rusija. Ovo su Sjedinjene Američke Države. Nosili smo zastavu Ukrajine. Nismo radili ništa ludo ili ometali igrače. Sjedila sam ogrnuta zastavom sasvim mirno i u tišini“.

Prenijela je i šta joj je rekla sudija:

“Nisi pristojna. Moraš da skloniš tu zastavu“.

Lola, koja je poreklom iz Uzbekistana, dodala je i da je ona rekla kako ne želi da skloni zastavu te da se rasprava nastavila nekoliko minuta. Sudija je ponovo prekinula igru i priprijetila da će pozvati policiju.

Povodom ovog slučaja, turnir u Cincinnatiju oglasio se saopštenjem u kome je objašnjeno da je, prema pravilima jasno istaknutim na sajtu takmičenja, dozvoljeno donijeti zastavu, ali da ona ne može da bude veća od propisanog. Navedeno je i to da je glavni sudija samo postupala po pravilima turnira i WTA.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.