27.8.2022. 10:16
0
Nadal: Tužno je što nema Novaka, ali tenis je veći od svih
Izostanak Novaka Đokovića sa ovogodišnjeg US Opena prokomentarisao je i jedan od njegovih najvećih, ako ne i najveći rival Rafael Nadal. .

Rafa smatra da je činjenica da će još jedan Grand Slam proći bez Đokovića tužna istina, ali da je tenis veći od bilo kog pojedinca.

„Znali smo da Novak neće igrati na nekim turnirima ako se pravila ne promjene, zar ne? Znali smo to već mjesecima. Iz moje perspektive, to su tužne vijesti. Uvijek je sramotno kada najbolji sportisti na svijetu ne mogu da učestvuju na najboljim takmičenjima zbog povreda ili nekih drugih razloga. U ovom slučaju, uvijek je gubitak kada nemate jadnog od najboljih igrača u historiji Grand Slamova, zar ne“, rekao je Nadal na pitanje o izostanku Novaka Đokovića sa US Opena koji počinje u ponedeljak.

Španac ipak vjeruje da sam turnir treba da bude u centru pažnje:

„Sport je veći od bilo kog igrača. Ja sam zbog povreda propustio mnogo turnira tokom karijere. Prošle godine nisam bio ovdje, prije dvije godine takođe. Turnir je funkcionisao i sve je išlo svojim tokom. Iako to možda i nisu dobre vijesti – tenis će živjeti i poslije mene, Novaka, Rogera… Bez sumnje, Novak je jedan od najvećih u ovom sportu i žao mi je što nije ovdje“, zaključio je osvajač 22 Grand Slam titule koji će u New Yorku pokušati da osvoji naredni Slam.

Posljednji Grand Slam u sezoni na programu je od 29. augusta do 11. septembra.

(A. Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.