29.7.2024. 16:54
0
Đoković u novom klasiku rabio Nadala i plasirao se u osminu finala na Olimpijadi: Publika se umiješala!
Najbolji srbijanski teniser Novak Đoković slavio je u teniskom klasiku i 60. međusobnom okršaju protiv Rafaela Nadala s 2:0 za 3. rundu olimpijskog turnira.

Po setovima je bilo 6:1 i 6:4 za Đokovića koji je nakon trijumfa "zasvirao" violinu okrenut prema publici, a oduševljenje pobjedom nije krio ni prilikom davanja izjave.

- Moralo je da se zakomplikuje, tako to biva u našim duelima pogotovo na velikim stadionima, turnirima. Na ovom smo odigrali dosta na Roland Garrosu, ima dosta bolji skor u odnosu na nas dvojicu kada je u pitanju šljaka. Publika se umiješala, podržala ga, vratila ga u životu, počeo je da igra dobro, ja sam se povukao - rekao je Đoković.

Đoković će u 3. rundi igrati protiv boljeg iz duela Dominika Koepfera i Mattea Arnaldija.

(Sead M.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.