4.5.2016. 15:07
0
"Prebio sam Šabana Šaulića kao vola, letio je preko stolova kao i njegova perika sa glave"
Šaban Šaulić i Era Ojdanić potukli su se prije nekoliko desetina godina, a za sve je kriv alkohol, jer su pjevači bili pijani.

Piše: Haris Ahbabović

Kako je Ojdanić ispričao za beogradski Kurir, s kolegom se potukao 1984. godine, zbog čega dugo nisu razgovarali. On se prisjetio njihove tuče, koja je do danas bila dobro čuvana tajna.

- To se dogodilo 1984. godine u hotelu "Sunce". Dobio je Šaban dobro po glavi. Prebio sam ga kao vola, ali je i on mene udarao, i to pesnicom u glavu. Ja sam njega tukao stolicom - prisjeća se Era Ojdanić.

On navodi da su tada bili na turneji, a da je te večeri kad su se potukli Zorica Brunclik slavila rođendan.

- Na proslavi je bila skoro cijela estrada. Šaban je u to vrijeme mnogo pio, i to samo pivo. Te večeri sam i ja mnogo popio. Zorica je imala želju da joj svako od nas otpjeva po jednu pjesmu, a kad je došao red na mene, mrtav pijan Šaban je dobacio: „Vala ti, Ero, kenj**“. Odgovorio sam mu na prozivku. Rekao sam mu: „Šuti ti s ratkapnom na glavi, nemoj da ti je skinem, da ti se smiju svi ljudi.“ To sam mu rekao jer je nosio periku. Bio je ćelav i zbog toga je imao komplekse - kaže Era i nastavlja:

- Posijle tih mojih riječi vidio sam kako me gleda. Krenuo sam do toaleta, a on je pošao za mnom. U jednom momentu me je udario po licu, a meni je stolica bila pri ruci, pa sam je dohvatio i odalamio ga tako da je preletio preko stolova. Letio je on, letjela je perika - priča Era i naglašava da se niko od kolega nije umiješao da ih razdvoji.

Godinama pjevači nisu pričali zbog te tuče.

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.