13.7.2016. 21:09
8
Zbog vrijeđanja Sarajlija: Vuk Bačanović dobio otkaz na FTV
Novinar Federalne radio-televizije Vuk Bačanović nije više uposlenik ove TV kuće, a nakon što je gnusno bez imalo srama objavio Facebook status u vezi sa Sarajevom i instalacijom Antidejtona na dan kada je kroz Sarajevo prolazlila tužna povorka sa 127 žrtava srebreničkog genocida.

Podsjećamo Bačanović je zbog instalacije, u kojoj je prikazana RS kao velika masovna grobnica na svom Facebook profil izbacio svu količinu mržnje prema Sarajlijama. Istovremeno je otvoreno pokazao da voli Republiku Srpsku onoliko koliko mrzi Sarajevo i sarajevske Bošnjake. Nakon što je napisao “kako vas mrzim sarajevski govnari”, Vuk je citirao dijelove himne Republike Srpske: “U srcu mom samo je jedan dom. U srcu velika moja Republika”.


– Koliko smo mi u Poslovodnom Odboru RTV Federacije BiH obaviješteni od strane uredništva Federalne radio -televizije, odnedavnom  honorarnom vanjskom saradniku,  Vuku Bačanoviću,  je radni angažman u Federalnoj televiziji  već prestao, jer je isti samostalno istupao u javnosti bez saglasnosti rukovodilaca u hijerarhijskom nizu i zbog čega je prekršio interne pravilnike i etički kodeks  RTV Federacije BiH – izjavili su iz Poslovodnog  Odbora RTV Federacije BiH.

Bačanović se nedavno zaposlio na Federalnoj televiziji, ali njegov angažman nije dugo trajao. Prije tog angažmana Vuk Bačanović je radio na portalu Novi.ba odakle je, po saopćenju za javnost ovog portala, pobjegao otuđivši vrijednu tehničku opremu. Bio je i novinar "Oslobođenja" i "Dana".

(Anesa Agović / Avaz)
8
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.