3.10.2019. 10:15
1
Lukasu zabranili ulazak u Australiju
Aca Lukas ostao je bez 100.000 evra jer su mu Australijanci ukinuli vizu koju je regularno dobio 28. maja. On je juče trebalo da sa svojim bendom krene na turneju u Zemlju kengura, ali je put morao da otkaže.

Kako Kurir saznaje, problem je nastao jer je naknadnom provjerom utvrđeno da je krivično osuđivan, a on je u prijavi napisao da nije.

“Sve je bilo spremno za Acinu turneju po Australiji. Karte u lokalima gdje je trebalo da pjeva već su prvog dana rasprodate, avionske karte kupljene, hoteli bukirani. Sve je bilo organizovano na najvišem nivou”, kaže izvor.

Tri koncerta

“Lukasova turneja s njegovim bendom trebalo je da počne i da se završi u Sidneju, a u međuvremenu je bio predviđen i nastup u Melburnu, i to u glamuroznom paviljonu u Kensingtonu”, kaže izvor, koji navodi da je problem nastao jer je Lukas pogrešno odgovorio na pitanje u aplikaciji:

“Došlo je do zabune, u dijelu gdje je bilo pitanje da li je krivično osuđivan, Lukas je stavio da nije jer je mislio da se pitanje odnosi na to da li je trenutno krivično gonjen. Ne govori perfektno engleski, pa je zbog toga i nastao problem. On je odgovorio sa „ne“ jer se protiv njega ne vodi nijedan krivični postupak, a poznato je da je bio krivično osuđivan na 10 mjeseci uslovno kada je priznao krivicu za nasilje u porodici”.

Jedino što je ostalo pod znakom pitanja jeste kako to da su mu i sa takvim odgovorom Australijanci odobrili vizu 28. maja, a poništili je 25. septembra, o čemu je on obaviješten dan kasnije, samo pet dana pred odlazak na put. Šta se zapravo desilo, ne zna se, ali sam siguran da će Lukas sa svojim timom pokušati da dobije odgovor na pitanje zašto mu se ukida uredno dobijena viza.

Dokumentacija
Kako saznaje Kurir, Lukasov menadžment čini sve da se odluka o poništenju vize ukine i da se Aci dozvoli ulazak u Australiju. Nadaju se da će to uspjeti tako što će priložiti dodatna dokumenta i dokaz da se trenutno ne vodi nikakav krivični postupak protiv pjevača.

“Vjerujemo da će se sve završiti na najbolji mogući način. Aca se raduje tom putovanju jer je uvek tu za svoju publiku. U Australiji je već nastupao i sve se završilo u najboljem redu. Ljudi ga jako vole i baš je bio srećan što je sve rasprodato u rekordnom roku. Ispoštovaćemo sve što ambasada traži, radimo na tome da se ova birokratska situacija riješi”, poručuju iz Lukasovog tima.



(Lejla Trle) 

1
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.