23.3.2021. 16:17
1
Lečić se ponovo oglasio povodom optužbi: Nikad nisam bio agresivan ni prema jednoj ženi
Glumac Branislav Lečić danas se oglasio saopćenjem povodom optužbi glumice Danijele Štajnfeld da ju je silovao 2012. godine. Osim što je istakao da je na raspolaganju tužilaštvu, te da je spreman i da se podvrgne poligrafskom testiranju, Lečić je u izjavi za medije istakao da nikada nije bio agresivan ni prema jednoj ženi.

Poriče optužbe

- Ja, Branislav Lečić iz Beograda, najodlučnije poričem bilo kakve optužbe koje su na moj račun iznijete. Nikada u svom životu nisam počinio niti jedno krivično djelo, a kamoli djelo silovanja ili bilo koje njemu srodno ili slično djelo - stoji u Lečićevoj izjavi i dodaje se:

- Koristim ovu priliku da obavijestim kako nadležno tužilaštvo, tako i javnost da apsolutno nemam šta da krijem, da nemam namjeru da napuštam teritoriju Republike Srbije i ovim putem molim nadležno tužilastvo i MUP Republike Srbije da mi se bez odlaganja uputi poziv radi saslušanja. Također, pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću, spreman sam da se podvrgnem poligrafskom ispitivanju na sva pitanja, uključujući pitanja o razgovoru sa Štajnfeld koji je objavljen u pojedinim medijima.

Lečić je za “Novosti” ponovio da se u javnosti oglasio saopćenjem i da, dok ne da izjavu tužilaštvu, ne želi da bilo šta komentariše u medijima. Ipak, naglasio je da će se izboriti za istinu.

Poštujem zakone

- Poslije toga, mediji mogu da me pitaju bilo šta, apsolutno nemam problem. Ali prvo tužilaštvo, pa sve ostalo. Ja ću se izboriti za istinu, od početka do kraja. Nema govora. Poštujem zakone ove države i državu kojoj pripadam, zato ću kasnije da pričam u javnosti. Nema suđenja prvo u medijima, pa onda u tužilaštvu. Naravno, tužilaštvu stojim na raspolaganju, i to što prije. Isto tako, uvijek sam spreman i za poligraf, u svako doba dana i noći. Riječ je o odbrani moje ličnosti i koncepta svijeta, jer ovo je atak na moj pogled na svijet. Ja nikada nisam bio agresivan ni prema jednoj ženi. Naprotiv.

Podsjetimo, Danijela je u intervjuu koji je dala za Insajder ispričala detalje nemilog događaja i imenovala Branislava Lečića kao navodnog silovatelja, po njenim tvrdnjama, prenosi Telegraf.rs.


(Admir Oručević)

1
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.