16.5.2016. 9:13
0
Donosimo vam razloge zbog kojih je izuzetno zdravo da spavate goli
Ako vam treba neki posebno dobar razlog zašto bi trebali spavati goli, donosimo vam čak deset njih! Mislite da golotinja u krevetu popravlja samo seksualan život?

Daleko ste od istine! Bez obzira planirate li dijete, imate li ih već dovoljno ili jednostavno volite izmisliti previše opravdanja protiv noćne golotinje, upoznajte se sa svim prednostima spavanja bez odjeće, piše index.hr.
 
1. Medicinski razlog za spavanje gol je što sa hlađenjem tijela tokom noći opada i razina kortizola, koji može biti uzročnih mnogih zdravstvenih tegoba, od problema sa spavanje do prekomjerne tjelesne težine.
 
2. Mnogo vremena provodimo pokušavajući sakriti tjelesne nedostatke, tako da često zaboravljamo koliko je dobar osjećaj biti gol. Noć je idealno vrijeme za zaboravljanje na nedostatke.
 
3. Spavanje bez odjeće podstiče otpuštanje hormona rasta koji će poboljšati gustoću vaših kostiju, ojačati imunitet i osnažiti unutrašnje organe.
 
4. Temperatura tijela tokom noći će biti nešto niža u usporedbi sa spavanjem u odjeći čime ćete duže ostati mladi i biti plodniji.

5. Izravan kontakt sa kožom vašeg partnera povećat će izlučivanje oksitocina, hormona sreće.
 
6. Osim izlučivanja oksitocina i boljeg seksualno života i vaš život preko dana će biti kvalitetniji, a odnos s partnerom intimniji.
 
7. Spavajući goli poboljšavate i svoje intimno zdravlje i smanjujete opasnost od infekcija jer dopuštate svom intimnom području da slobodno diše.
 
8. Golotinja je itekako korisna i za muškarce. Temperatura u testisima će ostati niža, pa će njihova sperma biti zdravija i kvalitetnija, a samim time i šanse za trudnoću veće.
 
9. Svakoj ženi pomisao na manje veša za pranje zvuči privlačno, zar ne?
 
10. Spavanje gola po ljeti jedini je način da izbjegneš nervozne ispadne sama prema sebi, jer više ne znaš kako se rashladiti.


Anesa Agović

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.