29.7.2016. 20:51
0
Zašto muškarci vole manje inteligentne žene?
Na osnovu jednog istraživanja koje je sprovedeno na prostorima Velike Britanije došlo se do zaključka da žene koje su ljepše imaju veće šanse u osvajanju muškarca naspram žena koje su inteligentnije.

U istraživanje je bio uključen 121 muškarac. Svaki od njh se složio da je veza sa ženom čija je inteligencija natprosječna isuviše komplikovana, prenosi Avaz.

Naime došlo se do zaključka da muškarci više teže ženama koje nisu uspješne u velikoj mjeri i nastoje se skrasiti, nego ženama kraj koje će biti glavni akter prilikom izgradnje karijere. 

Postavlja se pitanje da li će žene koje su uspješnije ostati same ili će se pak skrasiti kraj muškarca koji je manje obrazovan od nje same? 

Kao odgovor na ovo pitanje poslužilo je istraživanje koje je sprovedeno 2012, prenosi Avaz.

Čak 21% populacije žena koje su završile fakultet ili su čak i magistrirale, u braku je sa muškarcima koji su završili samo srednju stručnu spremu. Za ne povjerovati je da su isti ti muževi koji su u život krenuli sa samo završenom srednjom školom u večini slučajeva donosili više novca u kuću od žena kojima je diploma stajala kao ukras! 

(Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.