25.12.2016. 18:55
0
Pet razloga zašto ne treba da se vratite bivšem
Nema sumnje da su raskidi izuzetno težak emotivan period koji ima posljedice i na fizičko stanje ljudi. Mentalno smo labilni, osjećamo potrebu da plačemo i izgubljeni smo.

Najzad, kada prođe krizni period, i kada je vrijeme da se krene dalje, šta se često događa? Događa se to da se bivši partneri vraćaju i mole za oprost i za drugu šansu. Naravno da je prvo osjećanje poplava emocija, osjećamo se ponovo živim, odjednom se budi nada da ipak ima sreće za nas dvoje i spremni smo da raširenih ruku poletimo u susret drugoj osobi. Najzad, to je ono o čemu smo sanjali nakon raskida, zar ne? Ipak, budite oprezni o čemu sanjate i šta želite, jer se može ostvariti. Iako mislite da je bivši/bivša još uvijek „vaše sve“ i da morate dati drugu šansu, evo nekih izuzetno ubjedljivih razloga zašto ne treba da pokušavate da popravite vezu koja nije uspjela. 

1. PODSJETITE SE ZAŠTO STE RASKINULI
Prirodna reakcija našeg uma je da se nakon raskida fokusira samo na lijepe trenutke veze i time nas dodatno muči. Ovaj mazohistički sistem nas sprječava da vidimo pravo stanje stvari i stavlja nas u poziciju da mislimo kako je raskid greška, jer je bilo toliko divnih stvari koje ste proživjeli zajedno, ali šta je sa lošim momentima kroz koje ste prošli? Naučno je dokazano da sve lijepo dolazi u prvi plan i time zamagljuje realnu sliku. Logično je da je neka loša stvar dovela do raskida. Osvjestite se i trezveno razmislite o tome. Ne bi bilo loše da zapišete sebi listu stvari koje su prouzrokovale raskid kako ne biste pali pod uticaj i zaboravili šta je zaista važno i zbog čega ste bili nesrećni.

2. BIĆE VAM JOŠ GORE
Da, nestaće sva patnja, anksioznost, depresija u koju ste upali nakon raskida, ali vjerujte da ovo „blaženo“ stanje neće trajati dugo. Što više vremena prođe i što više budete imali vremena da se osvrnete i zaista analizirate vašu vezu, shvatićete da svaka komunikacija sa partnerom čini da se osjećate još gore. Nemoguće je da stvari budu kao što su bile.

3. POVJERENJE JE NESTALO
Šta je veza bez povjerenja? Dok vam s jedne strane misli zamagljuju osjećanja prema bivšem partneru i ta snažna želja da ponovo budete zajedno, vjerovatno ne razmišljate o povjerenju. Ova osoba vam je slomila srce, bez milosti ga lomeći na komadiće koje ste sami morali da lijepite i da se oporavljate od kraha veze. Ako su jednom to učinili, zašto mislite da neće i drugi put? Ovo pitanje će vam uvek biti u podsvijesti i samim tim će biti nemoguće da mu/joj vjerujete ponovo.

4. ZASLUŽUJETE BOLJE
Zaslužujete osobu zbog koje se ne osjećate užasno. Nekoga ko vas neće ostaviti na cjedilu kad je najpotrebniji i kad život postane zamršen i komplikovan, jer će sami prepoznati da ste osoba pored koje vidi sebe na duge staze i samim tim ste vrijedni pomoći, pažnje, nježnosti i ljubavi.

5. ZAISTA POSTOJI NEKO BOLJI ZA VAS
Tamo negdje se zaista nalazi takva osoba: bolja, osjećajnija, sa više empatije... Kako možete reći da nema nikog boljeg za vas, ako niste potražili ili ako niste nekome dali šansu da bude bolji, da bude najbolji? Vaš budući muž/supruga možda su upravo sad u jednoj vezi osuđenoj na propast i pitaju se gdje ste vi i zašto se još niste sreli.

(Lepoticaizver.com/Merima Druškić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.