16.1.2019. 17:14
0
Njoj je 73, a njemu 19: Uzeli su se nakon dvije sedmice zabavljanja
Da život stvarno piše nevjerovatno priče, pokazuje i primjer Almede i Garyja Hardwicka koji su se vjenčali 2016. godine, dvije sedmice nakon što su otišli na prvi spoj i nekoliko mjeseci nakon upoznavanja na sprovodu njenog sina Roberta.

Almede ima 73 godine, a Gary 19 – ona je prije bila u braku 43 godine, no na svom YouTube kanalu rekla je kako je ipak Gary njena srodna duša.

– Bila sam udata 43 godine, ali u tom odnosu nije bilo mnogo nježnosti, ljubljenja, grljenja… Nije bilo romantike – rekla je u videu, osvrnuvši se na svoju prvu vezu.

– Gary i ja stalno sebi međusobno dajemo komplimente i ljubimo se. Uživamo u našoj vezi. Kad upoznate pravu osobu, znate da ne želite izgubiti taj osjećaj. Sve nježnosti između nas, to je ono što je za mene jako romantično.



Prvi put su vodili ljubav prve bračne noći, a prethodno su jedno drugo opisali kao “prekrasne ljubavnike”. Gary je rekao:

– Seks je bio prekrasan, kao iz najluđih snova. Ona je stvarno žena mojih snova, a fizički aspekt veze ne može biti bolji. Almeda je pokrenula i vlastiti talk show “Girl's Talk” na kojem dijeli savjete.

Gary je prije izlazio sa ženom od 77 godina, a njihovo vjenčanje koštalo je samo 200 dolara i organizirali su ga u šest dana. Nakon toga preselili su se u Almedinu kuću s jednim od njenih unuka koji je tri godine stariji od Garyja.

– Nisam tražila mladog muškarca, Gary je jednostavno došao. Čim sam ga vidjela, znala sam da je on taj – rekla je Almeda.

Almeda je Garyja upoznala kao udovica na sprovodu sina Roberta koji je umro u 45. godini nakon infarkta.

– S prvim suprugom Donaldom bila sam u braku 43 godine. On je umro 2013. godine nakon što je sedam mjeseci proveo u bolnici zbog komplikacija s dijabetesom. Nakon njegove smrti, vratila sam se poslu u Walmartu sva u suzama, a moji kolege cijelo su me vrijeme ispitivali šta nije u redu. Duboko u sebi znala sam da samo tražim srodnu dušu. Gary je shvatio da ga privlače starije žene još kao osmogodišnjak kad mu se svidjela učiteljica u osnovnoj školi. Osvrnuo se i na prošlu vezu te je rekao kako se sa 77-godišnjakinjom osjećao zarobljeno:

– Uvijek smo se svađali i jako brzo pao bih u depresiju. Tražio sam izlaz iz te veze.

Almeda je Garyja vidjela na sprovodu, a odmah je primijetila njegov šarmantan osmijeh i pomislila kako je on taj:

– Uočila sam ga na suprotnoj strani crkve i nisam ga mogla prestati gledati. Došao mi je kao neka jarka svjetlost koja se probija kroz tugu zbog gubitka sina. Na izlasku iz crkve, došao je do mene i izrazio mi sućut. Tada nismo imali mnogo vremena, ali meni je to bilo dovoljno.

Idućih nekoliko mjeseci nije mogla prestati misliti na Garyja, a nije ni sanjala da je osjećaj zapravo obostran. Gary je rekao kako ga je istog trenutka osvojila prekrasnim plavim očima. Ubrzo ih je “spojila” njegova ujna Lisa koja ih je oboje odvela na porodični ručak u pizzeriju. Almeda je rekla:

– On je bio tačno onakav kakvog sam ga zapamtila. Taj osmijeh, cijeli je bio baš jako zgodan. Oboje smo bili prenervozni da bismo jeli, a u jednom trenutku on je pao sa stolice. Ipak, postojalo je pitanje koje je Almeda jednostavno morala postaviti Garyju:

– Gledaj, ja imam 71 godinu, a ti imaš 17. Jesam li prestara za tebe? On je stisnuo moju ruku i rekao mi kako su godine samo broj.

Te noći, nakon što su došli na druženje kod Lise, Gary ju je iznenadio crvenim ružama i narukvicama za rođendan koji je bio nekoliko dana prije. Počeli su razmjenjivati nježnosti, a Almeda je rekla da se zbog toga osjećala poput tinejdžerice.


Iako zvuči nevjerovatno, njihove porodice i prijatelji ih podržavaju i dali su im svoj blagoslov. S vezom su se složile čak i Garyjeva mama, 48-godišnja Tammy, te baka, 71-godišnja Carolyn.

Dvije sedmice nakon prvog spoja, rekla je “da” kad ju je zaprosio preko telefona. Šest dana poslije Almeda je posudila haljinu od sestrične te su se vjenčali u vrtu iza Lisine zgrade. Gary je svoju ljubav prema Almedi iskazao i tako što je, nakon vjenčanja u oktobru 2016., tetovirao njihova imena na prsa, prenosi The New York Post.

– Almeda je u duši toliko mlada da nam godine nikad nisu bile prepreka. O tome ne pričamo i ne razmišljamo. Znam samo da je Bog odgovorio na sve moje molitve tog dana kad je Almeda ušla u moj život.

– Ako sam nešto naučila, onda je to da, kad istinski nekog voliš, nije nimalo važno što iko drugi misli, kazala je Almeda, prenos fokus.


(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.