1.1.2018. 17:55
0
Jedna riječ može da vas spasi svake ljubavne svađe
Jedna riječ, tačnije fraza može da vas spasi većine ljubavnih svađa. Samo trebate češće reći "Ups!" svom partneru.

Bračni i porodični terapeut Hal Rankel dao je najbolji savjet za "neeskalaciju" sukoba u vezi.

- Niko ne može da vas voli, ali i povrijedi kao osoba kojoj se otvorite i pokažete bez ijedne maske, sasvim iskreno. Zato neke riječi od osoba sa kojima smo bliski, naši partneri mogu da povrijede veoma jako. Jedna riječ može da vas spasi. Tačnije fraza. Dovoljno je da kažete "Ups", ili nešto u stilu greške se dešavaju, pa da izbjegnete dalje sukobe i rasprave - rekao je bračni i porodični terapeut.

Rankel navodi da vrlo rijetko partneri imaju ovakav odnos, baziran na priznanju, i da bi češće trebalo da koriste svi ovu frazu.

- Taj izraz zaista vaš razgovor može preokrenuti i tako ćete izbjeći svađu. Isprobajte, krenite novim putem, prebrodite teške situacije, pokažite da ste ranjivi, ali i da griješite i da želite ispraviti greške - kaže Rankel.

(Avaz/Ajla Hurko)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.