2.3.2016. 13:54
0
Facebook prekršio zakon o zaštiti podataka?
Njemačke vlasti pokrenule su istragu o tome da li je Facebook zloupotrijebio tržišnu poziciju i prekršio zakone o zaštiti podataka.

Federalna kancelarija za kartele saopštila je da postoji "preliminarna sumnja" da Facebook uslovima koje postavlja korisnicima krši pravila o zaštiti podataka. 

Vlasti utvrđuju da li postoji veza između Facebookove dominantne pozicije na tržištu društvenih mreža i uslova koje postavlja svojim korisnicima, prenio je AP. 

Nadležno tijelo za konkurentnost navodi da je korisnicima "teško da shvate" uslove koje im postavlja ova društvena mreža i da postoje "ozbiljne sumnje" u vezi sa usklađenošću tih pravila sa nacionalnim zakonom o zaštiti podataka. 

Sud u Berlinu kaznio je prošlog mjeseca Facebook sa 100.000 eura zbog kršenja prava na intelektualno vlasništvo. 

(Srna)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.