16.4.2016. 17:39
0
Ima sve što vole mladi: Snapchat prestigao Instagram, Twitter i Facebook
Društvena mreža Snapchat registrovala je prošle godine veliku ekspanziju korisnika čime je došla u društvo najkorištenijih platformi.
Zapravo, Snapchat je krajem prošle godine došao u fokus mladih korinika koji ga preferiraju čak i u odnosu na Twitter, Facebook i Instagram.

Naq osnovu ankete koju je nad 6.500 mladih ljudi sprovela agencija The Piper Jaffray, došlo se do zaključka da tinejdžeri u Sjedinjenim Američkim Državama najviše koriste Snapchat. Ovu društvenu mrežu preferira 28 odsto ispitanika, dok se Instagram nalazi na drugom mjestu sa 27 odsto.

Na trećem i čevrtom mjestu nalaze se Twitter i Facebook,  azanimljivo je podsjetiti da je samo nekoliko mjeseci ranije, Instagram bio na prvom mjestu, dok je Snapchat bio na četvrtom mjestu.

Rezultati ankete pokazuju da su tinejdžeri više zainteresovani za dijeljenje fotografija, na šta se Snapchat i Instagram fokusiraju, nego na razmjenu teksta koju predvode Facebook i Twitter.

Bez iznenađenja, na posljednjem mjestu među društvenim mrežama nalazi se Google + kojeg koristi samo jedan odsto ispitanih.
(CDM/Alen Avdić)
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.