7.6.2016. 16:27
0
Ni Zuckerberg nije nedodirljiv: Hakeri mu preuzeli profile na društvenim mrežama
Nalozi osnivača Facebooka, Marka Zuckerberga, na drugim društvenim mrežama-Instagramu, Twitteru, LinkedInu i Pinterestu bili su meta hakerskog napada u nedjelju, prenosi BBC.
 Odgovornost je preuzela hakerska grupa "Ourmine", koja ima više od 40.000 sljedbednika na Twitteru.

Grupa se o navodnim napadima hvalila u poruci na Twitteru, navodeći da je samo testirala Zakerbergovu bezbjednost i pozvala ga da ih kontaktira.

Na društvenim mrežama objavljene su slike ekrana (screenshot) koji prikazuju navodne hakerske napade na Zuckerbergove profile na Twitteru i Pinterestu, a BBC navodi da još nije moguće potvrditi da je hakovan i njegov nalog na Instagramu, koji je u vlasništvu Facebooka.

Zuckerberg je na Instagramu postavio oko 30 fotografija, a na Twitteru nije napisao nijednu poruku od 2012.

(CDM/Alen Avdić)
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.