10.7.2016. 22:57
0
Sigurniji razgovor na Messengeru
Mnogo sigurniji vid razgovora putem Facebook Messengera mogao bi uskoro da se pojavi i to sa nekoliko zanimljivih karakteristika.

Ovi "tajni chatovi" su enkriptovani i trenutno dostupni malom broju korisnika koji ih testiraju, a dobra vijest je da čak ni Facebook ne može da ih pročita.

Poruka koju pošaljete korisniku moći će da se pročita samo sa jednog uređaja, što je dodatni nivo zaštite. Biće moguće postaviti i odbrojavanje kako bi omogućili autouništavanje poruke.

Facebook koristi Signal Protocol razvijen od Open Whisper Systema. Kompanija pruža i detaljne upute o tome kako koristiti autodestrukcijsku opciju.

Iz Facebooka kažu kako će ovu aplikaciju učiniti dostupnom ovog ljeta.

"Tokom testiranja prikupili smo feedbackove vezane za funkcionalnost, rad i omogućili korisnicima da prijave bilo kakve nedostatke. Mnogo ulažemo u dizajn i implementaciju raznih karakteristika, a zahvalni smo specijalistima za zaštitu i sigurnost koji su nam pomogli", napisano je na blogu Facebooka.

Ovim potezom Facebook Messenger je korak bliže osiguravanju sigurnosti i privatnosti svojim korisnicima, bez obzira na slične ranije aplikacije za enkripciju poruka poput Signala ili Telegrama.

(CDM/Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.