13.7.2016. 9:27
0
Još novosti na Twitteru: GIF fajlovi sada i do 15 megabajta veličine
Korisnici konačno više neće morati da tvituju GIF-ove koji ne zadovoljavaju njihove potrebe i završavaju se prerano. Popularna društvena mreža Twitter je povećala veličinu GIF-ova na 15 megabajta, što je tri puta više od prethodnog limita.
Twitter je tiho i bez mnogo pompe ažurirao svoj FAQ, sa ovom izmjenom, koja je veoma dobrodošla onim korisnicima koji više vole da gledaju slike koje se pomjeraju nego video klipove.

Treba napomenuti da je ova promjena aktuelna samo na web verziji Twittera, dok su korisnici mobilne aplikacije i dalje "zaglavljeni" sa GIF fajlovima od pet megabajta. 

Svakako, radi se o početku implementacije interesantnih promena, a bez sumnje će korisnici uskoro imati priliku da tvituju dugačke GIF-ove i sa svojih mobilnih uređaja ili Tweetdecka. 

(CDM/Alen Avdić)
 
GIFTwitter
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.