21.7.2016. 17:06
0
Facebookov Messenger ima više od milijardu korisnika
Društvena mreža Facebook saopštila je danas da je broj korisnika njene aplikacije za dopisivanje Messenger premašio milijardu, što je, kako ocjenjuje agencija France press, ključna prekretnica u nastojanjima kompanije da proširi svoju platformu na nove usluge.

U saopštenju potpredsjednika Facebooka Davida Marcusa navodi se da su se u okviru "putovanja do jedne milijarde korisnika", fokusirali na kreiranje najboljih mogućih iskustava u modernoj dnevnoj komunikaciji.

Sam Facebook ima preko 1,6 milijardi korisnika, a WhatsApp, druga aplikacija za dopisivanje koju je Facebook preuzeo 2014. godine za 20 milijardi dolara, takođe broji preko milijardu korisnika, piše CDM.

Među drugim uslugama Facebooka su Instagram, koji koristi više od pola milijarde ljudi za dijeljenje fotografija i kompanija Okulus, koja se bavi izradom naočara za virtuelnu realnost.

(Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.