6.8.2016. 21:34
0
Facebook postepeno počeo dodavati novu opciju
Nova Facebookova opcija Secret Conversations koja je najavljena prošlog mjeseca konačno je dostupna, a postupno će se dodavati korisnicima Android iOS sistema. End to end enkripcije za sada nisu dostupne za desktop Messenger aplikaciju.

Ovu opciju je neophodno ručno aktivirati za svaki pojedinačan chat, a trenutno je njeno funkcionisanje omogućeno za korisnike istih platformi. Kako bi pokrenuli opciju, neophodno je otvoriti Messenger, selektovati korisnika sa kojim želite započeti “tajni razgovor” i aktivirati opciju. Pored opcije za aktivaciju nalazi se i ikonica za tajmer koja omogućava “samouništenje” razgovora.

Još uvijek nisu podržane neke od popularnih opcija poput slanja GIF-ova ili videa. Postoji i limit koji ograničava enkriptovano čatovanje na jedan uređaj, pa se razgovori neće pojaviti nakon što se ulogujete na Facebook preko drugog uređaja. Takođe, sa istim korisnicima je moguće započeti i regularan i enkriptovan razgovor posebno.

Obzirom da se nova mogućnost korisnicima pušta postepeno, većini opciji neće moći pristupiti odmah, iako se pojavi u podešavanjima profila.

End to end enkripcija osigurava da nijedna “treća strana” ne može ugroziti privatnost podataka koje razmjenjuju učesnici u konverzaciji. Ovakav vid zaštite je ranije ove godine uveo i WhatsApp koji je u vlasništvu Facebooka, piše CDM. 

(Adna Zukanović-Zilić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.