10.9.2016. 11:28
2
Facebook ipak neće ukloniti kultnu fotografiju djevojčice koja bježi od napada napalmom u Vijetnamskom ratu
Facebook je opozvao svoju odluku da ukloni čuvenu fotografiju Nicka Uta s djevojčicom koja bježi od napada napalmom iz Vijetnamskog rata nakon napada norveške premijerke koja je rekla kako je ta fotografija "oblikovala svjetsku historiju", prenosi Večernji list.

Facebook je prvotno tvrdio kako slika, koja prikazuje devetogodišnju golu djevojčicu kako bježi od napada napalmom, krši njegove društvene standarde protiv golotinje.

"U ovom slučaju prepoznajemo historiju i globalnu važnost ove slike u dokumentiranju određenog trenutka historije", rekla je kompanija u saopćenju.

(Večernji list / Haris Ahbabović)

2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.