22.9.2016. 10:44
0
Vahid Halilhodžić pozvao ljubitelje fudbala da otvore profile na Footgollu
Vahid Halilhodzic
Poznati bosanskohercegovački fudbalski stručnjak, selektor reprezentacije Japana Vahid Halilhodžić, među prvima je otvorio profil na Internacionalnoj fudbalskoj mreži Footgoll (footgoll.com) te pozvao sve ljubitelje fudbala da mu se pridruže.

"Fudbal je bio i ostao moj život," kaže Halilhodžić i dodaje:

"Kad sam igrao živio sam za svoj klub i za reprezentaciju, a posebno za navijače koji su me gledali. Moj početak je bio težak, a pogotovo što nisam imao priliku pokazati pravim menadžerima i trenerima šta znam, jer tada tehnologija i mediji nisu bili razvijeni kao sada. Talenata ima po čitavom svijetu ali mnogi nemaju resurse da se nametnu i budu primijećeni. Footgoll nudi upravo to, besplatnu promociju igrača, klubova, medija, kao i onih zbog kojih se igra fudbal, navijača."

Vahid Halilhodžić svoju karijeru je počeo u mostarskom Veležu, a kasnije je zbog briljantnih partija na terenu bio zapažen od velikih klubova. Nastavio je igrati u Nantesu i PSG-u u Francuskoj te bio jedan od najboljih napadača Evrope. Nakon završetka igračke karijere postao je uspješan trener, a svima će ostati u sjećanju njegovo vođenje reprezentacije Alžira 2014. godine na Svjetskom prvenstvu u Brazilu gdje je dospio do osmine finala. Trenutno predvodi selekciju Japana. 

Kako kaže uvijek je cijenio rad, trud i kvalitet.

"Ipak pored kvaliteta jako je bitna promocija da bi bili primjećeni. Neizmjerno mi je drago što je Footgoll, svjetska fudbalska mreža, osmišljena i programirana od strane stručnjaka sa naših prostora. Imamo nešto čime možemo osvojiti svijet i na šta možemo biti ponosni, i zato sam dio ovoga. Koncept je takav da se mogu uključiti svi koji vole nogomet. Zbog toga bih pozvao svoje kolege selektore, igrače reprezentacije BiH i drugih susjednih zemalja, kao i sve klubove, druge igrače i navijače da otvore profile na Footgollu čime ćemo postati sjecište svjetskog fudbala. Moja malenkost i mnogi naši igrači i treneri su uspjeli, sada trebamo pomoći i drugima da uspiju", kazao je Halilhodžić.

(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.