14.1.2017. 13:08
0
Autori iz BiH dobili priznanja na svjetskom takmičenju grafičkih dizajnera
Saša Vidaković i Dalida Karić-Hadžiahmetović, članovi ULUPUBIH-a, na najprestižnijem svjetskom takmičenju grafičkih dizajnera, Graphis Competition, osvojili su vrijedne nagrade.

Vidaković je, nakon niza priznanja osvojenih u prethodnim godinama sada osvojio zlato, Graphis Gold Logo Design 9, za logo Victoria Beckham. On je vlasnik agencije SVI Design koja sjedište ima u Londonu.

Grafička dizajnerka i profesorka na Akademiji likovnih umjetnosti Dalida Karić-Hadžiahmetović je osvojila Graphis Silver Logo Design 9 za logo "Sarajevo Centar za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu".

Graphis Cometition djeluje u okviru organizacije koja izdaje Graphis Magazin, najpoznatiji stručni magazin u oblasti grafičkog dizajna koji izlazi već 61. godinu.

Graphis je posvećen izuzetnim talentima u grafičkom dizajnu, fotografiji i ilustraciji.

Graphis je internacionalni izdavač, sa sjedištem u New Yorku, koji predstavlja i promiče najbolje radove grafičkog dizajna, oglašavanja, fotografije i ilustracija iz cijelog svijeta. 

Svake godine organizira takmičenja iz navedenih oblasti. 

Dalida Karić –Hadžiahmetović u izjavi za Fenu pojašnjava da su na takmičenje u dizajnu logotipa  Graphis LogoDesign 9. najbolji logotipi iz različitih kategorija: modni, automobliski, sportski, hotelski, industrijski itd. nagrađeni  priznanjima, promocijom i objavljivanjem u knjizi Graphis LogoDesign 9. Na taj način nagrađeni radovi i njihovi autori dobivaju značajnu pažnju i mjesto u svjetskom prostoru vizuelnih komunikacija.

 - Vjerujem da za svakog stvaraoca internacionalno priznanje ove vrste ima poseban značaj jer je potvrda kvaliteta njegova rada, a koji je evaluiran od strane svjetskih autoriteta iz date oblasti i u iznimno jakoj konkurenciji. Meni je posebno bitno i zbog toga što sam dosadašnje internacionalne nagrade osvajala za plakate, prije dvije godine sam dobila i nagradu za tipografiju, a ovaj put je u pitanju dizajn logotipa pa mi se čini i kao potvrda svestranosti, ali i kontinuiteta u radu...-rekla je Dalida Karić -Hadžiahmetović.

(Fena)
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.