19.7.2019. 14:37
0
Influenserima se ovo neće svidjeti: Uskoro se neće vidjeti lajkovi na Instagramu
Prije nekoliko mjeseci Instagram je počeo da testira promjenu u dizajnu koja više ljudima ne bi prikazivala boj lajkova koje je neki post dobio.

Osoba koja je postavila fotografiju bi mogla da vidi koliko lajkova ona ima, ali to isto ne bi mogla da vidi ispod fotografija drugih ljudi.

“Želimo da se vaši prijatelji fokusiraju na fotografije i snimke koje kačite, a ne na broj lajkova koje oni dobijaju. Vi ćete i dalje moći da vidite koliko ljudi vam je lajkalo sliku, ali vaši pratioci ne”, naveli su iz kompanije.

Kako su ranije pisali mediji, ukoliko ova odluka bude konačna, mogla bi da znači apokalipsu za mnoge influensere kojima angažmani sa velikim svjetskim kompanijama zavise upravo od broja lajkova ispod objava.

Da je uvođenje ove opcije sve bliže govori i podatak da je već testirana u Kanadi, a od danas će biti proširena u još šest zemalja, i to u Irskoj, Italiji, Japanu, Brazilu, Australiji i Novom Zelandu.

(Alen Avdić)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.